– Må lære mer om psykiatri

Frps styremedlem i Helse Midt-Norge Tore Kristiansen mener at flere ambulanseansatte må få videreutdanning i psykiatri, skriver Trønder-Avisa.

Trønder-Avisa skrev lørdag at en samarbeidsavtale mellom politiet og helsevesenet fylket har redusert antallet psykiatrioppdrag for politiet dramatisk.

Kristiansen er nyvalgt styremedlem i Helse Midt- Norge, og har tidligere tatt opp egne psykiatriambulanser både i Fylkestinget i Nord-Trøndelag og i spørsmål til styret i helseforetaket.

Mer kvalifisert
– Jeg kommer til å ta opp spørsmålet på nytt i neste styremøte i Helse Midt-Norge. Men i stedet for en egen psykiatriambulanse, mener jeg det er en bedre løsning å styrke kompetansen til ambulanseansatte. Idag er det ikke lagt inn psykiatri i utdanningen til helsepersonell, sier Kristiansen.

Han ser for seg en modell der «vanlige» ambulanser bemannet med ansatte som har videreutdanning i psykatri kan ha noe for seg.  

Les mer om saken hos Trønder-Avisa 

Print Friendly
Tags:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>