Hopp til hovedinnhold
De siste årene av Falken sin ambulansetjeneste, var amerikanske Ford Econoliner ambulanser sentral i vognparken. Her fra Stjørdal i Trøndelag. Foto:Falken Kristiansand.
De siste årene av Falken sin ambulansetjeneste, var amerikanske Ford Econoliner ambulanser sentral i vognparken. Her fra Stjørdal i Trøndelag. Foto:Falken Kristiansand.


Ansatte fra Falken redningskorps samles igjen

I år skulle Falken redningskorps ha feiret 75 år, noe som har gitt en god anledning til å samle tidligere ansatte.

Fra tidlig 1960-tall og helt frem til fylkeskommunene overtok de fleste ambulansetjenestene i 1996, var Falken Redningskorps landets største private ambulanseoperatør. Med nesten 40 ambulanser fordelt over hele kysten i sør. Selv om selskapet for lengst er historie vekkes det nå til live av tidligere ansatte, ettersom Falken i ville ha feiret 75-års jubileum.

Tjenester forsvant

Fra Fredrikstad via Ski og Kongsvinger i øst og en kort tur innom hovedstasjonen på Tåsen i Oslo med en ambulanse.Videre ned til Larvik og hele sørlandskysten inkludert Arendal, Grimstad, Kristiansand, Mandal, Farsund og Flekkefjord. På Haugalandet var Falken stor i Haugesund, og i Trøndelag var det Stjørdal som bar Falken-logoen. Og går vi enda lengre tilbake hadde Falken ambulanse både på Hamar og i Bergen.

Allerede tidlig på 1960-tallet var redningsdykking sentralt i Falken.  Og på 17. mai var både ambulanser og dykkere sentrale innslag i folketoget i Kristiansand. Foto: Falken Kristiansan.

Sammen med ambulansetjenesten forsvant også froskemannsberedskapen og redningsbilene, som var Falken sitt konsept innen redning.  Alarmtjenesten og autotjenesten fortsatte videre, men i 2016 ble alarmtjenesten overlatt til Verisure. Og for tre år siden var det snipp, snapp snute når kranbiler og autotjenesten ble oppkjøpt av Gjensidige. Falken Redningskorps var et avsluttet kapittel.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.