Hopp til hovedinnhold


Ambulansekutt i Larvik

De ansatte og tillitsvalgte tror politikerne i Vestfold hadde skreket høyt hvis de visste hvor ofte kommunene er tomme for ambulanser, skriver Gjengangeren.
– Klinikksjef Jørgen Einerkjær svarer på noe helt annet enn det ordføreren i Larvik spør om, når han er bekymret for beredskapen.
Det sier en tidligere ansatt i ambulansetjeneste i Vestfold, som ønsker å være anonym.
Han får støtte fra flere av de tillitsvalgte, og konklusjonen er enkel for dem som jobber i eller tett på ambulansetjenesten:
■ Hvis en døgnambulanse fjernes i Larvik vil det ramme beredskapen i hele Vestfold.
■ Det vil bli mer tid til å utføre transportoppdrag på dagtid, men det vil bli svekket beredskap for å hjelpe ved uforutsette ting.
– Hvis ledelsen vil gjennomføre disse endringene må de i hvert fall være fair og si til Larvik kommune hva det medfører. Det provoserer meg når klinikksjefen sier at beredskapen vil bli styrket i Larvik, sier Nina Clausen, foretakstillitsvalgt i Delta, ved Sykehuset i Vestfold.

Sendte bekymringsbrev

Bakgrunn for de ansattes og tillitsvalgte bekymring er at ordfører i Larvik, Rune Høiseth, i forrige uke sendte et bekymringsbrev til Sykehuset i Vestfold.
Han hadde fått høre at beredskapen i Larvik skal reduseres fra tre til to ambulanser om natten, og vil ha svar på om innbyggerne i Larvik kan føle seg trygge etter 10. oktober.
Det er svaret til Jørgen Einerkjær, som er klinikksjef for prehospitale tjenester i Vestfold og Telemark, som bekymrer:
– Vi tar ikke bort ressurser, og er litt stolte av at vi gjør dette i Larvik nå. I våre øyne styrker vi den totale beredskapen gjennom å bedre kapasiteten på dagtid, sa Einerkjær.

Ofte opptatt med transportoppdrag

De ansatte er ikke enig i at en omlegging av arbeidstidsordningen vil gjøre beredskapen bedre ved ulykker og når mennesker blir akutt syke.
Snarere tvert imot.
De sliter nemlig med å ha så mange rutinemessige transportoppdrag, at når det skjer noe, er de ofte opptatt.
Les mer om saken hos Gjengangeren